Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Google a văzut în Obama un musulman

21 ian. 2017,, 03:00   Externe
4232 1

Publicația StepFeed a atras atenția asupra rezultatului unei căutări neobișnuite în Google: la solicitarea „congresmeni americani musulmani” printre altele a fost afișat un link cu referire la cel de-al 44-lea președinte al SUA, Barack Obama.

În afară de faptul că politicianul niciodată nu a fost congresman, el deseori vorbește despre apartenența sa la creștinism, deși pledează pentru drepturile musulmanilor din SUA.

Aceeași eroare apare dacă căutați „musulmani-americani în Congres și „reprezentanți ai credinței musulmane în politica SUA”.

Potrivit datelor publicației, în Congresul SUA sînt doar doi reprezentanți musulmani – Keith Ellison și Andre Carson. Cu toate acestea, Google din anumite motive, afișează la diferite solicitări patru sau cinci congresmeni.

Ulterior StepFeed a comunicat că Google și-a corectat greșeala, însă aceasta a fost observată de un număr mare de utilizatori.


Pe 17 ianuarie internauții Twitter au observat indicatorul clădirii FSB din regiunea Kaliningrad pe hărțile Google. Utilizatorii au fost surprinși de faptul că în locul Departamentului securitate motorul indică „Direcția Gestapo”. Mai tîrziu, Google a corectat inexactitatea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?