X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Protest la Guvern. Ce i-a nemulțumit pe tinerii Platformei „DA”

20 ian. 2017,, 15:55   Politică
8790 14

Tinerii Platformei „DA” au organizat astăzi un flashmob la sediul Guvernului, în semn de protest față de „promisiunile deșarte” ale executivului, notează NOI.md.


Acțiunea a fost prilejuită de marcarea unui an de la instaurarea Guvernului Filip, timp în care, spun tinerii, Moldova a fost guvernată dezastruos. „Învestit cu votul a 57 de deputați, în mare majoritate transfugi, acest guvern a fost catalogat de societatea civilă, mass-media și cetățeni drept unul ilegitim, capturat de Partidul Democrat. Odată învestit, premierul Filip a trecut la acțiuni prompte pentru a înăbuși spiritul protestatar și a induce senzația de stabilitate”, au declarat activiștii tineri ai Platformei.

Prin această acțiune, tinerii au încercat să atragă atenția opiniei publice asupra „declarațiilor de paradă ale Guvernării”, după cum le-au numit aceștia.

„O declarație explozivă imediat după depunerea rușinoasă a jurămîntului a fost promisiunea de instalare a unui panou al întoarcerii miliardului, pe care zilnic să fie reflectate cifrele banilor recuperați. Cu regret, panoul nu a mai fost instalat și nici banii nu au fost recuperați. Chiar dacă Guvernul încearcă să aburească cetățenii că ar fi recuperat o parte dintre ei”, au mai spus reprezentanții „DA”.

În opinia lor, pe parcursul primului an de activitate, Guvernul Filip a adoptat mai multe decizii care afectează grav cetățenii, printre care majorarea vîrstei de pensionare pînă la 63 de ani și punerea miliardelor furate pe spatele cetățenilor.

Activiștii au mai remarcat că guvernarea a excelat doar în privința intentării dosarelor politice deschise protestatarilor și persoanelor incomode puterii. „Considerăm că această guvernare nu ne reprezintă și unica soluție pentru ameliorarea situației ar fi demisia in-corpore și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?