X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă

20 ian. 2017,, 15:30   Societate
3721 1

Inspectorii de patrulare le vor oferi șoferilor trași pe dreapta pliante cu informații despre pericolele consumului de alcool și îi vor îndemna să nu urce niciodată băuți la volan.

Campania „Nu te lăsa condus de alcool! Cineva drag te așteaptă acasă” este inițiată de Ministerul Justiției, în comun cu Inspectoratul Național de Probațiune şi Inspectoratul Național de Patrulare din cadrul Inspectoratului General al Poliției, transmite IPN.

Prezent la evenimentul de lansare a campaniei, viceministrul justiției, Anatolie Munteanu, a reamintit că amenzile administrative pentru conducătorii prinşi în stare de ebrietate ajung pînă la 25 de mii de lei, iar cele penale – la 67,5 mii. Campania lansată are menirea să pună accentul pe prevenție, pe conștientizarea pericolului consumului de alcool de către conducătorii auto.

Potrivit datelor Inspectoratul Național de Patrulare, în anul 2016 au fost înregistrate 5710 cazuri de conducere a automobilului în stare de ebrietate, fiind aplicate 1945 de pedepse contravenționale şi 3765 de pedepse penale.

Datele Serviciului de Probațiune arată că peste 4600 de şoferi au fost privaţi de dreptul de a conduce un mijloc de transport, iar în fiecare al patrulea caz motivul a fost urcarea la volan în stare de ebrietate.

Campania „Nu te lăsa condus de alcool, cineva drag te așteaptă acasă” este sprijinit logistic şi financiar de către Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?