Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cum obții nota 10 din oficiu la limba străină la bacalaureat

20 ian. 2017,, 15:00   Societate
2643 0

Și în acest an elevii care trebuie să susțină examenele de bacalaureat pot beneficia de nota 10 din oficiu la limba străină, notează NOI.md.

Cu nota 10 din oficiu la examenul de bacalaureat la limba străină se pot alege elevii care au promovat examenele de recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine. Pentru aceasta absolvenții vor trebui să dețină un certificat care atestă un nivel de competență lingvistică egal sau superior nivelului B2 sau C1 pentru candidații din clasele bilingve, corespunzător Cadrului european comun de referință pentru limbi străine.

Nota 10 din oficiu se va acorda pentru cele cinci limbi studiate în prezent în instituțiile de învățămînt din Moldova – engleza, franceza, germana, italiana și spaniola.

Deținătorii certificatelor/diplomelor obținute în urma promovării examenelor menționate mai sus trebuie să depună un dosar la secretariatul instituției de învățămînt pînă la 10 aprilie, care să conțină:

Certificatul/diploma în original;

O cerere scrisă de candidat, prin care solicită acordarea notei 10 din oficiu la proba de examen la limba străină;

O copie a buletinului de identitate;

Trei copii ale certificatului/diplomei.

Mai apoi o comisie va analiza dosarul fiecărui elev în parte, iar în cazul în care apar unele neconcordanțe cererea este respinsă. Comisia va anunța despre decizia luată în termen de cinci zile din momentul depunerii cererii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?