Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Calmîc: Chișinăul a sperat la anularea embargoului rusesc

20 ian. 2017,, 11:56   Economie
3713 5

Moldova va continua negocierile cu Federaţia Rusă privind anularea embargoului impus la produsele moldoveneşti.

Acest fapt a fost menționat de viceprim-ministrul, ministru al Economiei, Octavian Calmîc, care conduce Comisia interguvernamentală moldo-rusă pentru cooperare comercial-economică.

Într-un interviu acordat Europei Libere, el a spus că "a fost efectuată o muncă enormă, care trebuie să aibă şi un sfîrşit logic"

Potrivit lui, în urma vizitei preşedintelui Igor Dodon la Moscova, Chişinăul a aşteptat anunţul despre anularea embargoului la importul unor produse, dar acest lucru nu s-a întîmplat.

„Eu cred că la nivel politic s-a stabilit un dialog destul de pozitiv, respectiv, anumite mesaje de deschidere din partea autorităţilor din Federaţia Rusă spre Republica Moldova ar trebui să fie. Noi vom relua acest dialog la nivel de experţi şi la nivel de conducere a diferitor instituţii, în speranţa că vom depăşi unele probleme identificate în acel plan de măsuri. Din partea noastră există toată deschiderea şi pe partea de dialog, şi pe partea de găsire a soluţiei tuturor problemelor identificate", a spus Calmîc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?