X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Țările cu cele mai bune condiții pentru viață în viitor

21 ian. 2017,, 00:00   Externe
6769 0

Geofizicienii americani au enumerat regiunile şi ţările planetei unde, datorită încălzirii globale, vor fi cele mai favorabile condiţii de viaţă pentru om.

Studiul respectiv a fost publicat în revista Climatic Change, comunică Universitatea Princeton.

Clima blîndă, după cum consideră specialiştii, pe parcursul următorilor 20 de ani, se va instala în raioanele de nord şi cele montane ale SUA, precum şi în ţările situate pe Insulele Britanice, în Europa de Nord, Asia de Nord-Est şi zonele de sud ale Americii Latine şi Oceania. În aceste regiuni numărul de zile cu vreme favorabilă se va majora în medie cu 10-15.

Prin condiţii bune de viaţă savanţii presupun temperatura aerului între 18 şi 30 de grade Celsius, temperatura punctului de rouă sub 20 de grade Celsius şi precipitațiile medii zilnice de mai puțin de un milimetru.

Dacă în latitudinile medii și nordice ale planetei clima se va îmbunătăți, în actualele regiuni tropicale și subtropicale va deveni mai umedă și mai caldă. Cel mai mult vor fi afectate Africa şi Asia de Sud-Est, precum şi zonele de nord şi cea centrală ale Americii Latine, unde, către anul 2100, zile cu vreme blîndă vor fi cu 16-50 mai puţine.

Prognozarea climei viitorului se bazează pe analiza modificărilor anuale ale numărului de zile cu vreme blîndă. Această analiză s-a efectuat din anul 1986 pînă în 2005.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?