X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Se prevede creșterea catastrofală a nivelului Oceanului Planetar

20 ian. 2017,, 23:00   Externe
5335 0

Savanţii americani şi cei irlandezi au admis creşterea catastrofală a Oceanului Planetar în timpul apropiat, conform unor măsurători geologice – cîteva secole sau milenii.

Studiul respectiv a fost publicat în revista Science, despre acesta comunică succint EurekAlert!

Specialiştii au demonstrat că temperatura suprafeţei Oceanului Planetar în ultima perioadă interglaciară majoră (Eemian), în urmă cu circa 116-129 mii de ani, aproape a coincis cu cea actuală. Or, aproximativ în acelaşi timp nivelul mării era mai înalt cu 6-9 metri decît acum.

S-a dovedit că chiar la începutul perioadei interglaciare, cu aproximativ 129 de mii de ani în urmă, nivelul Oceanului Planetar era aproape de valorile sale în anii 1870-1889.

După aceasta, acum circa 125 de mii de ani, temperatura medie a suprafeţei mării a crescut aproximativ cu 0,5 grade Celsius şi practic s-a egalat cu cea actuală.

Savanţii au ajuns la aceste concluzii comparînd datele despre temperatură şi nivelul Oceanului Planetar în perioada interglaciară cu valorile lor actuale. Specialiştii menţionează că cercetările vor contribui la înţelegerea mai bună a modului în care reacţionează mările la încălzirea globală.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?