X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Kliciko la Davos: Ucraina este de două ori mai mare decît Franța (VIDEO)

20 ian. 2017,, 03:00   Externe
8866 2

Primarul orașului Kiev le-a comunicat participanților la Forum că Ucraina este cea mai mare țară din Europa, micșorînd substanțial suprafața Franței.

Primarul orașului Kiev, Vitalie Kliciko, a dat dovadă de lipsă de cunoștințe în domeniul geografiei la Forumul Mondial de la Davos. În cadrul discursului rostit la sesiunea din 18 ianuarie, Kliciko le-a spus celor prezenți că Ucraina este aproape de două ori mai mare decît Franța, avînd cea mai mare suprafață din Europa.

De menționat că suprafața Ucrainei constituie 603 628 km pătrați, cea a Franței – 547 030 km pătrați. Suprafața părții europene a Rusiei constituie 3 960 000 km pătrați, ceea ce alcătuiește 40 la sută din suprafața întregii Europe.

„Sînt din Ucraina, care este de două ori mai mare decît Franța. Ea este cea mai mare țară din Europa”, a spus el.

Vitalie Kliciko a vizitat prînzul ucrainean de la Davos (organizat de Viktor Pinciuk). Președintele Piotr Poroșenko, care l-a fel participă la Forumul Economic Mondial, a refuzat să vină la el.

Înainte de prînz primarul capitalei ucrainene le-a oferit jurnaliștilor comentarii pe marginea oportunității schimbului Donbassului cu Crimeea.

„Ucraina nu are o altă opțiune decît procesul de integrare europeană și euroatlantică. Astăzi se aud discuții privind schimbarea Donbassului cu Crimeea sau răsună alte «idei». Eu însă sînt convins că nu poate fi nici vorbă despre negocieri pe marginea integrității teritoriale a Ucrainei! Și aceasta este o poziție cheie”, îl citează pe Kliciko Serviciul de presă al acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?