Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Plusurile și minusurile guvernului Filip la un an de activitate

19 ian. 2017,, 12:00   Politică
3597 6

A fost un an controversat – astfel, califică cunoscutul analist politic, Ion Tăbîrță primul an de activitate al Guvernului Filip.

Ion Tăbîrță a declarat că Guvernul a încercat să prezinte că lucrurile merg spre bine, dar oricum sunt foarte multe semne de întrebare.

„Dacă e să găsim principalul plus al Guvernului Filip, acesta ar fi că, în comparație cu începutul anului politic 2016, cînd era acea revoltă în societate, acele mișcări de stradă, Guvernul Filip a reușit să ia lucrurile sub control, să aducă o anumită stabilitate politică. Altă întrebare este cum s-a reușit acest lucru? Prin ce metode s-a ajuns la aceasta? Un moment ar fi că s-a reușit pînă la urmă cumva calmarea lucrurilor în societate și un doilea moment pozitiv, care putem să-l trecem în contul Guvernului Filip, este semnarea acordului cu Fondul Monetar Internațional”, a precizat analistul.

Potrivit lui, la capitolul minusuri, sunt „multrîmbiţatele reforme, care mai degrabă au fost la nivelul propagandistic”.

„Deocamdată, cetățenii nu simt efectul acestor reforme. Totuși, noi așteptăm de la Guvernul Filip alt tip de acțiuni, alt tip de măsuri ca să putem să vorbim despre promovare și implementare a reformelor în RM. Și dialogul cu UE nu putem spune că a evoluat în acest an. Da, au fost calmate lucrurile. Da, am avut revenire la normalitate. Însă, nu putem spune că noi acum progresăm în dialogul nostru cu UE, în comparație cu anul 2014, cînd a fost semnat Acordul de Asociere cu UE”, a precizat Tăbîrță.

Potrivit lui, „la anumiți parametri tehnici, RM se încadrează într-o anumită agendă, dar la nivelul reforme reale şi implementarea Acordului de Asociere, desigur că Guvernul Filip mai are mult de lucrat”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?