X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Candu reiterează soluția guvernării pentru diferendul transnistrean

19 ian. 2017,, 10:33   Politică
2801 8

Orice acțiune întreprinsă în direcția reglementării conflictului transnistrean trebuie să ia în calcul prevederile Constituției și caracterul unitar al statului.


Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și a fost făcută la întrevederea cu reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Wolf Dietrich Heim, informează NOI.md.

Acesta a mai remarcat că soluția diferendului trebuie să fie agreată obligatoriu în formatul de negocieri „5+2”. Politicianul a reiterat deschiderea guvernării pentru acordarea unui statut special regiunii transnistrene.
De asemenea, președintele Parlamentului a spus că va continua munca pe Platforma de comunicare pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova, creată anul trecut. Acest instrument permite identificarea soluțiilor pentru problemele oamenilor din zonă. Platforma s-a convocat în mai multe ședințe, cu participarea președinților comisiilor parlamentare, reprezentanților diferitor instituții de stat, experților, actualilor și foștilor negociatori în procesul de reglementare transnistreană.

La rîndul său, oficialul austriac a apreciat dinamica pozitivă înregistrată pînă acum, precum și activitatea desfășurată de Platforma de comunicare pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova. „Am observat multe fapte bune începute anul trecut, care pot fi continuate pentru a avea mai multe rezultate în 2017, în condițiile în care va fi păstrată abordarea bazată pe rezultate concrete, în limitele formulei de reglementare susținute la nivel internațional”.

Oficialul a anunțat că la începutul lunii februarie ministrul de externe al Austriei, Sebastian Kurz, care este și preşedinte în exerciţiu al OSCE, va efectua o vizită în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?