Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon a primit o întrebare incomodă la MGIMO

19 ian. 2017,, 10:24   Politică
41770 56

În cadrul întîlnirii cu studenții de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale, Igor Dodon a primit mai multe întrebări incomode din partea unui student moldovean.

Tînărul și-a cerut scuze pentru că nu vorbește bine rusa, la care Igor Dodon i-a zis că poate să vorbească în limba moldovenească.

Însă studentul i-a reproșat, spunînd că limba este română și a concretizat că a studiat la același liceu cu fiii lui.

Tînărul a menționat că liceul „Prometeu”, unde își fac studiile copiii lui Igor Dodon este unul proromân, după ce președintele a zis că acesta nu „susține unirea României cu Moldova”.

Studentul, Dorian Frasîneanu a mai accentuat câteva detalii din istorie cu privire la cele spuse de Dimitrie Cantemir. După care, în cele din urmă, i-a pus o întrebare.

„Sînteți un președinte anti-guvernare, e adevărat? Campania dvs a fost înmpotriva guvernării. Nu vi se pare că ar fi mai bine să vă ocupați de lupta cu corupția, politizării tuturor instituțiilor statului?”, a spus tînărul.

Acesta a fost întrerupt de Igor Dodon care a întrebat: „Cine v-a scris aceste întrebări? De la Chișinău?”. Întrebările președintelui au stîrnit hohote de râs în sală.

Tînărul îndrăzneț a făcut studii la Universitate „Louis Pasteur” din Strasbourg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?