X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Filip este împotriva dezbaterilor în formatul UE – FR – RM

19 ian. 2017,, 10:37   Politică
8598 31

Prim-ministrul Pavel Filip nu consideră că e raţional să se susţină dezbateri în formatul Uniunea Europeană – Federația Rusă – Republica Moldova la subiectul Acordului de asociere.

El și-a expus opinia în acest sens la şedinţa Guvernului, comunică NOI.md.

„Noi avem relaţii bilaterale atît cu UE, cît şi cu Rusia”, a spus premierul, menţionînd că are încredere în relaţiile bune dintre Moldova şi Rusia şi în deblocarea relațiilor lor comercial-economice prin intermediul dialogului dintre Chişinău şi Moscova.

Premierul a specificat că anul trecut Moldova a avansat cu mult în relaţiile cu Rusia în identificarea soluţiilor pentru mai multe probleme. Astfel, după o pauză îndelungată a avut loc şedinţa Comisiei interguvernamentale pentru cooperarea economică, a fost aprobat Planul de acţiuni pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice dintre ambele ţării în anii 2016-2017.

„Noi ne-am apropiat foarte mult de anularea taxelor vamale, excluderea listei de producători cu dreptul de a exporta producţia pe piaţa rusească şi ridicarea embargoului, precum şi rezolvarea altor probleme. Am avut o discuţie foarte productivă cu preşedintele Putin la finele anului trecut şi eu m-am bucurat foarte mult că şi ieri el a specificat necesitatea dialogului cu guvernul nostru, avînd în vedere atribuţiile limitate ale preşedintelui privind subiecte importante ale politicii externe”, a conchis Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?