Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Reacția lui Iohannis după declarațiile lui Dodon

19 ian. 2017,, 09:15   Politică
29946 47

Preşedintele român Klaus Iohannis a declarat că România va sprijini parcursul european al RM, indiferent de ultimele declaraţii ale preşedintelui Igor Dodon.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri, la întrevederea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.

"Republica Moldova are nevoie de stabilitate, de implicarea responsabilă - subliniez acest cuvînt, responsabilă - a tuturor factorilor politici şi instituţionali în continuarea şi consolidarea procesului de reforme. Aceste reforme sînt esenţiale pentru modernizarea statului şi susţinerea parcursului european, în beneficiul cetăţenilor RM", a afirmat Iohannis.

El a menţionat că România poate şi trebuie să joace un rol principal, să investească mai mult, astfel încît "rezultatele să fie vizibile, concrete şi palpabile" pentru cetăţenii din Republica Moldova".

"Reafirm sprijinul ferm al României pentru viitorul european al Republicii Moldova şi subliniez deschiderea României, în acest context, cu privire la dezvoltarea Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, pentru continuarea proiectelor de cooperare bilaterale cu Guvernul şi cu autorităţile locale din RM", a evidenţiat preşedintele român.

El a amintit că la ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din 2016 a fost adoptat un Plan de Acţiune privind abordarea strategică a relaţiei României cu Moldova.

"Obiectivul nostru strategic, reflectat în acest plan, este susţinerea orientării clare, ireversibile a Republicii Moldova spre Uniunea Europeană şi a conectării pro-europene a Chişinăului, precum şi existenţa unor instituţii puternice şi a unei democraţii solide", a menţionat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?