X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președintele țării nu va acredita ambasadorii propuși de Guvern

18 ian. 2017,, 16:57   Politică
9684 12

Președintele RM Igor Dodon, a declarat în cadrul întîlnirii cu studenții de la Universitatea de Stat de Relații Internaționale de la Moscova că nu va acredita noii ambasadori propuși de Guvern.

Dodon a subliniat, referindu-se la Ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, că este inadmisibil ca un diplomat să rămînă în funcție după ce a făcut declarații împotriva președintelui.

Șeful statului l-a întrebat pe prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, cum acesta are de gînd să acrediteze noii ambasadori pe viitor, dacă nu acceptă cererea de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova la București? Președintele a subliniat că dacă vor apărea mai multe disensiuni de acest gen între Președinție și Guvern, acestea nelămuriri se vor regăsi în cadrul unui referendum privind competențele președintelui.

„Am avut diferite inițiative față de Guvernul de la Chișinău. De exemplu, ambasadorul Republicii Moldova face o declarație împotriva președintelui țării. Imaginați-vă că într-un stat, un ambasador care este numit prin decret prezidențial, critică președintele. Ce reacție trebuie să urmeze? Retragerea! Eu am propus să fie retras ambasadorul. Am o întrebare simplă față de prim-ministru – dar cum veți numi noii ambasadori? Veți fi nevoit peste două săptămâni să acreditați noii ambasadori – 20 – 30 de ambasadori. Credeți că eu voi semna decretele dumneavoastră?”, a subliniat Igor Dodon la întîlnirea cu studenții de la MGIMO citea deschide.md.
Amintim că anterior președintele Republicii Moldova Igor Dodon, a solicitat Guvernului să fie inițiată procedura de rechemare a domnului Mihai Gribincea, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România. Cu toate acestea prim-ministrul Pavel Filip a refuzat să dea curs solicitării șefului statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?