Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Primele reacții la Bruxelles în urma declarațiilor lui Igor Dodon

18 ian. 2017,, 16:01   Politică
30819 43

Intențiile președintelui Dodon cu privire la denunțarea Acordului de asociere cu UE nu sînt bine primite la Bruxelles, afirmă deputatul european Siegfried Mureșan, citat de NOI.md.


Într-o declarație remisă presei, Mureșan a remarcat că, grație Acordului de asociere, Republica Moldova a beneficiat de asistență financiară importantă din partea UE.

„Declarațiile despre Acordul de asociere UE-RM și Uniunea Eurasiatică făcute de președintele Dodon ieri, la Moscova, sînt periculoase și nu sînt deloc bine primite la Bruxelles. De la semnarea Acordului de asociere, Uniunea Europeană a alocat Republicii Moldova 746 de milioane de euro pînă în 2020, la care se adaugă alți 100 de milioane de euro alocați chiar săptămîna trecută. Ieri, președintele Igor Dodon ne-a spus că susține denunțarea acestui acord după alegerile de anul viitor.

Ce ar trebui să înțeleagă Europa din aceste declarații? Că președintele Dodon spune că Moldova nu are nevoie de acești bani și că vrea să blocheze cheltuirea lor pentru bunăstarea cetățenilor moldoveni? Dacă dorește acest lucru, să meargă în fața oamenilor și să le spună că Republica Moldova și cetățenii ei nu au nevoie de ajutor financiar de la Uniunea Europeană”, se arată în declarația semnată de europarlamentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?