Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dodon l-a invitat pe Iliumjinov în Moldova

18 ian. 2017,, 13:35   Politică
4048 3

Despre aceasta anunță președintele RT Igor Dodon care este și președintele Federațieie de Șah din Moldova, pe pagina sa de pe o rețea socială, relatează Actualități.md

Potrivit lui Dodon, în cadrul vizitei sale la Moscova acesta s-a întîlnit cu vechii prieteni și colegi din domeniul șahului.

„M-am întîlnit cu vechii prieteni - președintele FIDE Kirsan Iliumjinov, vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri internaționale, Anatoli Karpov, precum și cu conducătorul Federației de Șah a Rusiei Andrei Filatov. Am discutat despre dezvoltarea șahului și cooperarea dintre federațiile Moldovei și cea a Rusie în acest an. Îl așteptăm în vizită pe Kirsan Iliumjinov la Chișinău, pe 28 ianuarie.

Împreună cu colegii am vizitat Muzeul de Șah din Moscova. Exponate unice, piese de șah rare, diferite culturi și epoci, cărți vechi, postere, tablouri.

Am jucat o partidă cu Anatol Karpov pe una dintre mesele istorice.

Școala de șah sovietică a fost cea mai puternică din lume. Dar, cel mai important, că popularitatea șahului în lume, la acel moment a fost imensă. Voi continua să sprijin dezvoltarea șahului în Moldova, pentru a promova acest joc. Țara noastră este plină de copii și tineri talentați, care au realizat deja multe în șah. Dar, chiar mai mult decît cei care pot ajunge la cele mai mari înălțimi, nu numai în șah, dar, de asemenea, în alte sporturi. Sarcina de stat – este să creăm condițiile cele mai favorabile pentru ei.

Cel mai important lucru este că șahul nu are granițe, el unește!”, scrie Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?