Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon: Vom reveni la schema din 2008 de achitare a datoriei pentru gaz

18 ian. 2017,, 12:44   Economie
7482 13

Preşedintele Igor Dodon a recunoscut datoriile Transnistriei pentru gazul natural drept "datoria totală a Moldovei" faţă de compania rusă "Gazprom" în sumă de $6,5 mld.

El a făcut o declarație în acest sens în timpul întrevederii la Moscova cu conducerea concernului rus.

În acelaşi timp, şeful statului, care pe 17-18 ianuarie efectuează prima sa vizită oficială în Rusia, a menţionat că Chişinăul "examinează variantele posibile pentru achitarea datoriei faţă de "Gazprom", pe care Moldova din dreapta Nistrului o are în sumă de circa $500 mil.

"Avem anumite idei cum să ieşim din această situaţie. Datoria din dreapta Nistrului este de circa $500 mil., iar cea din stînga Nistrului – de circa $6 mld. Trebuie să înţelegem că toată această datorie – de peste $6,5 mld. – este datoria totală a Moldovei", a spus Dodon.

Potrivit lui, concernul "Gazprom" nu împarte datoria în cea a Transnistriei şi cea a Moldovei.

"Referitor la datoria de pe malul drept: noi încă în anul 2008 am propus surse pentru acoperirea acestei datorii şi vom reveni la această schemă. Este vorba de o parte din activele aflate în gestiunea companiei "Moldovagaz", însă acestea nu sînt incluse în capitalul social al acestei companii", a spus preşedintele, care consideră că la etapa actuală Moldova nu va putea soluţiona problema datoriei din stînga Nistrului.

"Această problemă trebuie examinată în contextul reglementării transnistrene", a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?