X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: Cu România nu avem probleme, afară de una

18 ian. 2017,, 09:00   Politică
16458 36

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pledează pentru dezvoltarea bunelor relaţii cu ţările vecine - România şi Ucraina.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, în cadrul vizitei sale oficiale la Moscova. Întrebat de jurnalişti despre poziţia sa referitor la faptul că "Crimeea aparţine Rusiei", el a spus că nu şi-a schimbat poziţia şi nici nu are de gînd să şi-o schimbe".

"Dar trebuie să avem relaţii de prietenie cu Ucraina, să soluţionăm problema Transnistriei. De aceea, astăzi, nimeni din Moldova nu va recunoaşte Crimeea. Sper că pe viitor relaţiile între Rusia şi Ucraina vor fi reluate, vor deveni prietenoase, frăţeşti", a spus Dodon.

El nu a răspuns la întrebarea dacă se va întîlni cu Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, dar nu a exclus că următoarea vizită după Moscova şi Bruxelles ar putea fi în Ucraina sau în România.

"Vecinii nu ţi-i alegi, trebuie să fii prieten cu ei. Cu Ucraina avem anumite probleme comune ce ţin de demarcarea frontierei, de rîul Nistru, probleme de ordin ecologic. Cu România nu avem nici un fel de probleme afară de una. Avem multe programe şi proiecte comune. Însă există o problemă - tentativa de unire a Moldovei cu România. Spre regret, acest lucru se întîmplă la nivel politic. Şi pentru aceasta vom da peste mînă, la propriu şi la figurat", a menţionat Dodon.

El a subliniat că "vrea să prietenească cu România".

"Trebuie doar să soluţionăm această problemă. Cel mai bine ar fi ca partidele şi mişcările unioniste să fie interzise prin lege. La ei acest lucru este interzis şi de ce să nu fie şi la noi aşa?!", s-a întrebat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?