Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Îngrijorări provocate de campaniile de discreditare a politicienilor

17 ian. 2017,, 16:38   Societate
4088 1

Consiliul de Presă îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu intensificarea campaniilor de discreditare a politicienilor.

În multe cazuri, jurnaliştii preiau de pe bloguri ori surse anonime şi dubioase articole bazate pe falsuri sau pe informaţii parţial adevărate, materiale nedocumentate, bazate pe presupuneri sau pe opinii exprimate unilateral.

Potrivit unui comunicat al Consiliului de Presă, unii jurnalişti sînt implicaţi în realizarea de materiale care au drept scop denigrarea unor persoane, uneori prin provocarea la reacţii neadecvate, şi nu aflarea adevărului pentru o bună informare a publicului.

În opinia Consiliului, o altă greşeală a jurnaliştilor este etichetarea de felul "mafiot", "ucigaş", "rider", "oligarh" etc., pe care aceştia le aplică fără să existe decizii definitive ale instanţelor de judecată.

"Etichetarea şi stigmatizarea sînt practici contrare Codului deontologic al jurnalistului şi normelor jurnalismului de calitate, iar catalogarea cuiva drept criminal, infractor, ucigaş este pasibilă şi de răspundere legală", aminteşte Consiliul de Presă.

În opinia membrilor acestuia, antrenarea în orice fel de campanii de discreditare compromite atît reputaţia jurnaliştilor, cît şi încrederea publicului în mass-media.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?