Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Premierul Canadei s-a pomenit implicat într-un scandal

18 ian. 2017,, 00:00   Externe
3179 0

Premierul Canadei, Justin Trudeau, s-a trezit implicat într-un imens scandal politic şi mediatic după ce şi-a petrecut sărbătorile pe insula privată din Bahamas a miliardarului, filantropistului şi liderului spiritual Aga Khan.

Potrivit BBC, citat de news.ro, preşedintele Comisiei Federale de Etică şi Conduită a deschis o investigaţie pe numele lui Trudeau, pentru a stabili dacă vizita făcută de premierul liberal canadian liderului spiritual al ismailiţilor a încălcat legea privind conflictul de interese.

Justin Trudeau a declarat că este „mai mult decât fericit“ să răspundă la toate întrebările apărute în urma vacanţei sale în Bahamas. El a recunoscut că a zburat cu un elicopter privat al lui Aga Khan, dar a respins orice încălcare codului etic. Potrivit lui, a fost vorba de o „vacanţă cu familia“, fără nicio legătură cu treburile statului canadian.

Karim Aga Khan al IV-lea este al 49-lea imam al ismailiţilor, o comunitate desprinsă din musulmanii şiiţi. Fundaţia sa, Aga Khan, este înregistrată ca grup de lobby şi a primit contracte de sute de milioane de dolari din partea guvernului canadian, indiferent de partidul aflat la putere.

Liderul ismailit este un prieten apropiat al familiei Trudeau şi are o avere estimată la peste un miliard de dolari. Legea privind conflictul de interese le interzice miniştrilor canadieni să accepte cadouri, inclusiv vacanţe gratuite.

Niciun premier canadian nu a fost găsit vinovat până acum de încălcarea codului de etică şi conduită, dar acest scandal ar putea afecta popularitatea lui Justin Trudeau.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?