X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Conducerea CNA, a Ministerului Educației și a Primăriei, chemate la raport

17 ian. 2017,, 12:59   Societate
3144 0

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție, ai Ministerului Educației și ai Primăriei Municipiului Chișinău urmează a fi audiați de comisia parlamentară instituită în urma scandalului produselor alterate din grădinițe, notează NOI.md.

La audieri vor fi chemați și șefii Direcției agricultură și alimentație și ai Direcției generale educație, tineret și sport a capitalei. Membrii comisiei au anunțat astăzi, în urma primei ședințe de lucru, că își propun să îmbunătățească legislația în domeniu, astfel ca asemenea situații să nu mai fie admise pe viitor.

„Vrem să studiem problem per ansamblu, și în municipiu, și în alte localități, ca să venim cu propuneri de modificare a legislației și să prevenim asemenea situații. Imediat după ce a fost depistată problema produselor alterate în Chișinău, unele primării din țară – Soroca, Hîncești, Ungheni – s-au autosesizat și au investigat situația la nivel local, dar nu au depistat probleme. Însă, avînd practica activității în cadrul Primăriei Soroca, știu că foarte des primăriile se ciocnesc cu multe probleme”, a precizat deputata comunistă Elena Bodnarenco.

„În primul rînd trebuie să știm ce s-a întîmplat, să constatăm gradul de implicare a instituțiilor de stat responsabile”, a afirmat deputatul PSRM Radu Mudreac.

Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în grădinițe va prezenta Parlamentului raportul de activitate și propuneri legislative într-un termen de 90 de zile. Din comisie fac parte reprezentanți ai tuturor fracțiunilor și grupurilor parlamentare – Radu Mudreac, președinte, Valentina Rotaru, secretar, Elena Bodnarenco, Victor Roșca, Lilian Carp, Boris Golovin, Aliona Goța.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?