X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Germania va susţine Moldova în reformarea administraţiei publice

17 ian. 2017,, 12:15   Politică
2843 8

Germania va sprijini efortul Guvernului Moldovei în reformarea administraţiei publice şi va dispune crearea, prin intermediul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei, a unui grup de experţi naţionali şi internaţionali care va participa la implementarea agendei de reforme.

Surse din cadrul Guvernului au relatat că despre aceasta s-a discutat ieri la întrevederea prim-ministrului Pavel Filip cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz.

"Acest centru va fi inima implementării reformelor. Anume aici, în colaborare cu experţii selectaţi, proiectele de reformă vor fi ajustate la cele mai bune practici internaţionale şi adaptate la necesităţile reale ale societăţii. Totodată, instituţia va asigura monitorizarea şi evaluarea rezultatelor obţinute", a spus Filip.

De asemenea, prim-ministrul a vorbit despre finalizarea procesului de reorganizare a Cancelariei de Stat, care este prima instituţie supusă procesului de transformare şi modernizare conform celor mai bune practici europene.

"Următorul pas va fi iniţierea reformei administraţiei publice centrale (APC), a instituţiilor din sfera de competenţă a APC şi pregătirea conceptului reformei administraţiei publice locale. Nu vom schimba obiectivele propuse, sîntem porniţi spre implementarea unei agende de reforme foarte ambiţioase", a menţionat şeful Cabinetului de miniştri.

Părţile au discutat şi despre o serie de subiecte, precum importanţa Strategiei de integrare a minorităţilor naţionale, problema reglementării diferendului transnistrean, perspectivele de reformatare şi unificare a plăţilor salariale din sistemul bugetar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?