Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Candu: Incompetența și lăcomia nu pot fi tolerate

17 ian. 2017,, 10:55   Societate
4621 9

Cadrul legal ce reglementează aprovizionarea școlilor și grădinițelor cu produse alimentare urmează a fi înăsprit, a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu, citat de NOI.md.

Comisia specială instituită de Parlament în urma scandalului cu produse alterate din instituțiile preșcolare de învățămînt își începe astăzi activitatea. Deputații urmează să depisteze și să înlăture lacunele legislative care au permis agenților economici să livreze nestingherit produse expirate.

„Incompetența, iresponsabilitatea și lăcomia nu mai pot fi tolerate, mai cu seamă cînd miza este sănătatea copiilor noștri. Membrii comisiei speciale vor efectua o analiză temeinică a tuturor circumstanțelor ce au permis aprovizionarea grădinițelor cu alimente nesănătoase. Deputații au la dispoziție un termen limitat pentru a examina neregulile depistate de CNA și să vină cu propuneri de excludere a lacunelor legislative de care s-a profitat pentru facilitarea activității agenților economici compromiși”, a explicat Andrian Candu.

Menționăm că 18 persoane, printre care funcționari publici, au fost reținute de ofițerii CNA în dosarul licitațiilor trucate, în urma cărora în grădinițe erau livrate produse alimentare alterate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?