X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

A fost lansat panoul care tușește cînd fumezi lîngă el (VIDEO)

17 ian. 2017,, 02:00   Externe
4187 1

Oricare dintre noi ar tresări dacă ar auzi un zgomot identic celui produs de către o persoană care tușește, atunci când nu-i nimeni prin preajmă.

Iar dacă tusea se aude încă o dată, mulți ar fi tentați să o ia la sănătoasa ori s-ar gândi deja la fenomene paranormale. Nimeni nu s-ar gândi că tusea poate proveni… dintr-un panou publicitar sensibil la mirosul de țigară.

La Stockholm, un panou publicitar dotat cu afișaj electronic emite sunete identice tusei, imediat ce detectează o țigară aprinsă în apropiere. Panoul se află în piața Odenplan, în proximitatea unei stații de transport în comun, acela fiind unul dintre locurile în care persoanele care nu se pot debarasa de patima tutunului obișnuiesc să-și aprindă țigările.

Imediat ce fumul de țigară ajunge la detectorul de fum, din panou se aude o tuse zgomotoasă, spre totala suprindere a celui care este pentru prima dată martorul acestui „fenomen”. Bărbatul afișat pe ecranul digital al panoului tușește vizibil iritat de către fumul de țigară.

Apoi, pe ecran sunt afișate imagini cu medicamente care i-ar putea ajuta pe fumători să renunțe la nesănătosul lor obicei. Un alt scop, în afară de cel comercial, este cel de-a le reaminti celor care-și aprind țigară după țigară că fumatul este deranjant pentru cei din jur și, invariabil, va cauza manifestări neplăcute și pentru cel care îl practică, printre care și tusea.

Panoul a fost instalat de către un lanț de farmacii. Agenția publicitară care a venit cu ideea a filmat reacțiile trecătorilor la auzul zgomotului de tuse căruia, în primele clipe, unii nu știu ce origini să-i atribuie. Unii dintre fumători zâmbesc din prima, amuzați. Alții par surprinși…

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?