X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Comentariul PD în legătură cu propunerea de suspendare a președintelui

16 ian. 2017,, 14:44   Politică
8492 13

Partidul Democrat așteaptă ca liberalii să prezinte în detaliu argumentele cu privire la inițiativa suspendării din funcție a președintelui Igor Dodon, comunică NOI.md.


Precizarea a fost făcută de reprezentanții formațiunii, după ce astăzi partenerii lor de coaliție, deputații liberali, au înaintat o inițiativă legislativă privind suspendare, și, ulterior, demiterea lui Igor Dodon.

Democrații au subliniat că ar putea depune o sesizare la Curtea Constituțională, cu referire la acest subiect.
„Așteptăm, mai întîi, ca Partidul Liberal să prezinte în cadrul coaliției, în detaliu, argumentele care stau la baza acestei inițiative. Dacă există elemente care induc riscul unei posibile încălcări a Legii Fundamentale, PDM ar putea semna un demers către Curtea Constituțională, așa cum prevede legea în astfel de situații, prin care să cerem opinia în ceea ce privește o eventuală încălcare a Constituției. În funcție de răspunsul Curții Constituționale, vom decide acțiunile ulterioare împreună cu colegii de coaliție”, se arată într-o declarație emisă de PD.

Menționăm că pentru a iniția procedura de suspendare din funcție a președintelui Dodon sînt necesare semnăturile a 34 de deputați, număr pe care fracțiunea PL nu-l are.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?