Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președinția reacționează: "Înțelegem frustrările lui Ghimpu"

16 ian. 2017,, 13:15   Politică
13264 26

Purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, califică inițiativa liberalilor cu privire la demisia lui Igor Dodon drept una cu tentă electorală, comunică NOI.md.

Într-o declarație de presă, Ion Ceban precizează că prin asemenea acțiuni, politicienii unioniști arată că sînt împotriva consolidării statalității statului.

„Înțelegem frustrările unuia dintre liderii unioniști din RM. Înțelegem că acțiunile președintelui Igor Dodon au creat isterie și panică în rîndurile celor care nu vor o rezolvare definitivă a problemei transnistrene, a celor care nu vor consolidarea temeinică a statalității moldovenești, care nu vor păstrarea neutralității Republicii Moldova. Calificăm declarațiile domnului Mihai Ghimpu drept declarații cu iz, mai curînd, electoral decît politic. Le considerăm o tentativă de a-și reabilita ratingul politic minor la care a ajuns de-a lungul anilor de pe urma unor acțiuni contrare așteptărilor cetățenilor și propriilor alegători”, se arată în declarația lui Ion Ceban.

Purtătorul de cuvînt al președintelui mai subliniază că Igor Dodon este oricînd gata „să se prezinte în fața cetățenilor, pentru judecata politică”. „Majoritatea absolută a cetățenilor țării o dată în plus vor da o lecție politică aspră actualei guvernări și tuturor exponenților acesteia, inclusiv lui Ghimpu”, se mai arată în declarația lui Ion Ceban.

Precizăm că deputații liberali au înaintat Parlamentului un proiect de hotărîre cu privire la suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon. Proiectul mai prevede inițierea unui referendum republican de demitere a acestuia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?