X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trenurile Chișinău-Odessa și Chișinău-Socola vor circula mai des

16 ian. 2017,, 13:00   Societate
4298 0

Începînd cu data de 20 ianuarie 2017, trenul de pe cursa Chișinău-Odessa, care anterior circula în zilele de sîmbătă și duminică, va fi repus în circulație inclusiv în zilele de vineri. Anunțul a fost făcut de Î.S. „Calea Ferată din Moldova” (CFM), care precizează că orarul va fi valabil timp de o lună, notează NOI.md.

Astfel, conform acordului încheiat de CFM cu reprezentanții căilor ferate din Ucraina, trenul va circula temporar de trei ori pe săptămînă. Iar în cazul în care fluxul de pasageri se va menține și anterior, perioada de circulație a garniturii va fi prelungită.

CFM amintește că controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se repetă și la frontieră. Decizia vine în suportul călătorilor, cu scopul reducerii timpului de călătorie. Astfel, timpul călătoriei a fost redus cu circa 40 de minute spre Odessa și cu aproximativ 50 de minute la întoarcere.

De asemenea, CFM anunță că circulația trenului de pe cursa Chișinău-Socola (Iași) în zilele de luni, vineri, sîmbătă și duminică a fost prelungită, grație numărului ascendent de pasageri care au optat pentru serviciile transportului feroviar în perioada sărbătorilor de iarnă. Orarul se va menține în funcție de solicitările călătorilor. Trenul Chișinău-Socola pleacă din Gara Feroviară Chișinău la ora 06:43 și se întoarce la 17:12.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?