X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Petiție online pentru demisia lui Alexandru Tănase

16 ian. 2017,, 10:13   Politică
16500 9

Un grup de cetățeni a lansat o petiție online prin care cer demisia președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase, comunică NOI.md.

Petiționarii argumentează în demersul lor că președintele CCM ar face partizanat politic, activitate incompatibilă cu funcția pe care o deține. Potrivit inițiatorilor petiției, numărul declarațiilor politice făcute în ultimii ani de Alexandru Tănase depășește cu mult numărul declarațiilor emise de cîteva partide politice la un loc.

„Predecesorul dlui Tănase, Dl Dumitru Pulbere, a fost demis din funcția de președinte al Curții Constituționale pentru o pretinsă declarație politică. Avînd în vedere acest precedent, actualul președinte CCM trebuia să fi fost demis de zeci de ori. În condițiile în care președintele CCM face deschis, sfidînd orice norme și cutume democratice, partizanat politic, dumnealui nu mai poate ocupa postul de președinte CC, un post care presupune o clară neimplicare în viața politică. Nu poți fi arbitru constituțional jucînd în echipa unui actor politic din țară. În contextul celor spuse, cerem demiterea dlui Alexandru Tănase din funcția de președinte al Curții Constituționale din Republica Moldova”, se arată în petiția lansată de un grup de cetățeni.

În opinia petiționarilor, declarațiile politice făcute de Tănase ar fi în susținerea intereselor coaliției de guvernare, și în special al democratului Vlad Plahotniuc.

Menționăm că demisia președintelui CCM a fost cerută în repetate rînduri și de Partidul Comuniștilor, care i-a imputat implicarea în politică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?