X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Timofti s-a răzgîndit: va numi candidatura premierului la 5 aprilie

29 mar. 2013,, 17:36   Politică
10666 5
Foto: ziuaveche.ro
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a purtat consultări separate în ultimele două zile cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare ale Partidului Liberal, Partidului Democrat și Partidului Liberal Democrat, precum și cu liderii acestor formațiuni politice, în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

Despre aceasta anunță serviciul de presă al președinției, relatează NOI.md. Sursa citată anunță că fracțiunile parlamentare ale PL, PD și PLDM au solicitat timp suplimentar pentru finalizarea negocierilor, întrucît pînă în prezent nu au convenit asupra unui candidat comun la funcția de prim-ministru.

Președintele Timofti le-a solicitat fracțiunilor parlamentare să încheie negocierile pînă pe data de 5 aprilie 2013, zi în care șeful statului va desemna un candidat la funcția de prim-ministru.

Anterior, după consultările cu fracțiunile parlamentare, șeful statului a declarat că termenul rezonabil pentru înaintarea candidatului la funcția de premier este 1 aprilie.

În prezent, liderii AIE au inițiat consultări, iar singurul candidat la funcția de premier este liderul PLDM, Vlad Filat, care, deocamdată, nu se bucură de susținerea fracțiunilor PL și PCRM.

Democrații ezită să se expună vizavi de candidatura lui Vlad Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?