X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cum trebuie să ne îmbrăcăm pe ger

14 ian. 2017,, 11:00   Societate
3193 1

Pentru ca temperaturile sînt din ce în ce mai scăzute, este foarte important să învăţăm cum trebuie sa ne îmbrăcăm pe ger pentru a nu ne fi frig.


Astfel, în sezonul rece trebuie să apelam la haine calduroase, dar în care să nu transpiram. Transpiraţia este periculoasă, căci se ajunge foarte usor la răceli şi la gripă.
În plus, hainele din bumbac sînt recomandate pentru a ne misca mai uşor în ele. Pentru că frigul începe de la picioare, se recomandă şosete groase, în special din lînă şi încălţăminte din materiale naturale. Astfel, fiind picioarele protejate, riscul de a ne fi frig scade.

În plus, pentru a face faţă cu bine frigului, specialiştii recomandă mănuşile groase, căciula şi fular. Se evită ieşirea în frig fără căciula şi fular.

Specialiştii atrag atenţia la alegerile pe care trebuie să le facem atunci cînd ne îmbrăcam. Aceştia recomandă evitarea hainelor groase din materiale sintetice.

Iuliаna Cozma de profesie ghid montan recomandă hainele din puf:

„Totul pleacă de la frig, la haina în general cele din puf sînt sfinte, îmbrăcarea în straturi este foarte recomandată, astfel încît vîntul să nu pătrundă pînă la piele. Vîntul e ceea ce distruge mai rău, gerul e suportabil pînă la un moment dat, cea mai sfîntă e o cagulă”. Este recomandarea ghidului montan, oferită pentru un post TV.

Prof. dr. Olga Simionescu, de profesie dermatolog,recomandă hidratarea pielii atunci cînd este ger:

„Pe lîngă faptul că au loc deshidratări, uscăciuni şi crăpături, pot să apară degerături. Fata este mult mai expusă şi trebuie protejată cu creme foarte grase, emoliente şi să trecem gradat la caldură. Zona ochilor este foarte sensibilă şi trebuie cremuită şi părul de asemenea trebuie spălat mai des. De două, trei ori pe săptămînă pentru că e supus deshidratării.”

Cît despre copii, dacă au mai puţin de 1 an, nu este recomandat să fie scoşi afară pe temeperaturi mai puţin de -2 grade Celsius, pentru a evita degerăturile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?