X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dobrovolski, despre șansele echipei naționale a Moldovei în meciul cu Qatarul

13 ian. 2017,, 17:15   Sport
4906 2

Stafful tehnic al echipei naționale de fotbal a Moldovei intenționează să aprecieze prestanța fotbaliștilor promițători în Qatar.

Antrenorul principal al naționalei Moldovei, Igor Dobrovolschi, a comunicat astăzi, 13 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă despre faptul că echipa Statului Qatar, cu care sportivii noștri urmează să se dueleze la 17 ianuarie, este într-o formă bună, precum și despre nivelul de pregătire a discipolilor lui către meci, relatează NOI.md.

Antrenorul reprezentativei Moldovei de fotbal și-a exprimat încrederea că meciul cu naționala Statului Qatar, care va găzdui Campionatul Mondial 2022 (CM), va fi un test bun pentru jucătorii din echipele Diviziei Naționale. „Am invitat să participe la meci cea mai apropiată rezervă și oamenii care au jucat bine în ultimele meciuri ale campionatului. O mulțime de oameni noi. Pentru noi acest meci va fi, în primul rînd, o oportunitate de a vedea viitorul apropiat. Este necesar ca băieții mai tineri să înțeleagă cum se desfășoară meciurile la acest nivel. În ciuda faptului că după vacanță ei au venit nepregătiți fizic, acest meci va fi unul util pentru toți”, a menționat Igor Dobrovolschi.

Antrenorul a făcut propria apreciere a echipei Statului Qatar. „Aici joacă o mulțime de jucători naturalizați (originari din alte țări care au obținut cetățenia Statului Qatar ca să evolueze pentru echipa națională – nota red.), fapt ce îi face adversari foarte periculoși. Am reușit să vizionăm ultimele trei meciuri cu participarea lor, iar acum le vom studia amănunțit cu cei care vor zbura în mod sigur. Ei au o echipă foarte bună. Toți cei 17 fotbaliști care vor zbura cu echipa în Qatar vor obține o experiență foarte bună, cu siguranță, „turiști” în echipă nu vom avea”, a conchis șeful staffului tehnic al echipei naționale a Moldovei.

Faptul că fotbaliștii noștri se pregătesc către meciul amical cu naționala Statului Qatar a devenit cunoscut la 23 decembrie 2016. Discipolii lui Igor Dobrovolschi vor susține un meci în deplasare la 17 ianuarie, pe stadionul clubului „Al-Sadd” de la Doha, dotat cu un sistem ultramodern de aer condiționat, fiind unic printre construcțiile sportive de acest gen în întregul Orient Mijlociu.

Naționala Moldovei va juca cu adversarii din Qatar pentru prima oară în istoria sa. În clasamentul mondial FIFA echipa Statului Qatar se situează pe poziția a 85-a, pe cînd fotbaliștii noștri – pe locul 164.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?