Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Avocaţii lui Platon au recuzat judecătorul Victor Boico

13 ian. 2017,, 15:36   Societate
4618 1

Avocaţii omului de afaceri Veaceslav Platon, acuzat de fraude financiare şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, au declarat vineri că recuză judecătorul Victor Boico al Judecătoriei Buiucani.

După cum a reuşit să le strige jurnaliştilor businessmanul, escortat de pază înarmată, „lui şi avocaţilor nu li se oferă posibilitatea de a face declaraţii, nu sînt traduse în limba rusă materialele dosarului, de aceea, nu pot lua cunoştinţă de acestea”.

Pe 21 decembrie 2016 judecătorul Boico a respins cererea lui Platon şi a avocaţilor lui de a organiza audieri deschise cu accesul presei şi al tuturor doritorilor. Platon şi apărarea lui insistă asupra faptului că omul de afaceri a devenit „victimă a presiunii politice din partea fostului partener de business al lui Platon – coordonatorul coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc”.

Platon este acuzat de sustragerea din Banca falimentară de Economii în octombrie 2015 a 1 mld. lei. El este considerat implicat în spălarea prin intermediul a trei bănci moldoveneşti a sumei de 22 mld. dolari din Rusia. El deţine în mod indirect active mari în principalele bănci şi companii de asigurări din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?