Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Proiectul privind parcările cu plată, lansat pentru dezbateri

13 ian. 2017,, 11:25   Societate
3519 1

Guvernul a pregătit un proiect de hotărîre ce prevede instituirea parcajelor auto cu plată pe teritoriul Republicii Moldova, comunică NOI.md.


Proiectul a fost elaborat și lansat spre dezbateri publice de Ministerul Transporturilor și poate fi consultat pe site-ul instituției. Autoritățile îndeamnă societatea civilă, transportatorii și părțile interesate să înainteze propunerile și obiecțiile la acest proiect pînă la 31 ianuarie curent.

Potrivit lor, prezența și înmulțirea numărului de vehicule în orașele mari afectează negativ societatea și face ca instituirea parcărilor cu plată să fie o necesitate stringentă.

„Întrucît unitățile teritorial-administrative se află în curs de dezvoltare continuă, numărul de vehicule este în creștere, iar odată cu acesta se creează aglomerație și, inevitabil, se poluează mediul ambiant, în special în orașele cu număr mare de locuitori. Astfel, o metodă efectivă de a gestiona aglomerația și a reduce poluarea în orașe ar putea fi introducerea modului de parcare cu plată, iar odată cu acesta, spațiile publice vor fi administrate mai eficient”, se arată în nota informativă a proiectului.

Proiectul prevede și instituirea unui nou regulament cu privire la parcările și parcajele auto cu plată pe teritoriul țării. Documentul grupează parcările în funcție de durata păstrării automobilului în: de lungă durată – peste 30 de zile; parcări temporare – mai puţin de 30 zile; parcări sezoniere – funcţionează o anumită perioadă a anului; parcări de scurtă durată – cu program limitat.

Stabilirea tarifelor pentru parcare, pentru supraplată, ridicarea şi restituirea automobilului se va efectua în baza regulamentelor aprobate de autoritățile publice locale, se mai arată în document. În calitate de administratori ai parcărilor auto cu plată sînt desemnați agentul economic selectat pe bază de concurs sau autoritatea publică locală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?