Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ucraina a mulţumit Moldovei pentru anularea restricţiilor

13 ian. 2017,, 10:20   Economie
5435 10

Prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman, i-a adus mulţumiri omologului său moldovean, Pavel Filip, pentru decizia Guvernului Moldovei de a anula măsurile de restricţie la produsele lactate şi din carne şi la ciment din 1 ianuarie 2017, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Cabinetului de miniştri al Ucrainei, el a declarat acest lucru în cadrul convorbirii telefonice cu premierul Moldovei. În cadrul dialogului părţile au examinat probleme actuale ale cooperării ambelor ţări, în particular, în sferele comercial-economică şi energetică.

Vladimir Groisman a propus să se convoace prima şedinţă după anul 2011 a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperarea economică în aprilie-mai curent. El, de asemenea, a apreciat pozitiv rezultatele întrevederii copreşedinţilor acestei comisii interguvernamentale – vicepremierulul Octavian Calmîc, ministrului Economiei al Moldovei, şi ministrului Dezvoltării Economice şi Comerţului al Ucrainei, Stepan Kubiv, de la Chişinău din noiembrie 2016.

Vladimir Groisman a reiterat, de asemenea, invitaţia lui Pavel Filip de a participa la întîlnirea şefilor de guverne ale ţărilor membre ale GUAM şi forumul de afaceri din cadrul ei, care se preconizează să aibă loc la Kiev.

Prim-miniştrii ambelor ţări au examinat şi aşa-numitele „acorduri la pachet” referitoare la Complexul Hidroenergetic Dnestrovsk, în legătură cu care premierul ucrainean a propus să se solicite ministerelor şi departamentelor respective să susţină în februarie curent negocieri pentru elaborarea unor decizii definitive.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?