X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ucraina este dispusă să reia livrările de energie electrică în Moldova

13 ian. 2017,, 09:28   Economie
5829 10

Ucraina este interesată de reluarea livrărilor de energie electrică pe piața Moldovei și dispusă să participe la licitația respectivă.


Potrivit comunicatului Cabinetului de miniștri al Ucrainei, acest fapt l-a declarat Prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Premierul Moldovei, Pavel Filip, relatează NOI.md.

De menționat că Ucraina practic a suspendat livrările de energie electrică în Moldova în noiembrie 2014 din cauza deficitului acut de cărbune, în vederea evitării deconectărilor în evantai a consumatorilor ucraineni. După soluționarea problemei privind obținerea cărbunilor și sistarea livrărilor de energie electrică în Crimeea,Ucraina a preconizat să reia exportul de energie electrică în Moldova în primăvara anului 2016.

Autoritățile Moldovei însă au prelungit încă cu un an contractul de livrare a energiei electrice produsă de CHE Moldovenească și livrată pe malul drept al Nistrului de către Compania „Energocapital”. Totodată, s-a reușit să se obțină reducerea prețului la această energie electrică cu 30 la sută.

Autoritățile Ucrainei și-au declarat ulterior de nenumărate ori intenția de a relua pe viitor exportul de energie electrică în Moldova la prețuri competitive.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?