Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fotbaliștii moldoveni și-au menținut pozițiile în clasamentul FIFA

12 ian. 2017,, 12:50   Sport
3855 0

Națională de fotbal a Moldovei și-a menținut locul în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal Asociaţii (FIFA).

În versiunea principalului clasament mondial FIFA, publicată astăzi, 12 ianuarie, „tricolorii” s-au situat pe poziția a 164-a, relatează NOI.md.

Echipa națională a Moldovei, condusă de antrenorul Igor Dobrovolschi, nu a jucat în ultima lună niciun meci oficial sub egida FIFA și, de aceea, a rămas în aceeași poziție. „Tricolorii” au la activ 138 de puncte – cu două puncte mai multe decît cele ale naționalei Statului Singapore și cu trei mai puține decît ​​are Belize. „Vecinii” fotbaliștilor noștri sînt jucătorii echipelor naționale din Malaiezia, Kosovo, Laos și Macedonia.

Printre echipele care evoluează împreună cu naționala Moldovei în grupa D, în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial (CM) 2018, cele mai bune poziții le dețin fotbaliștii din Țara Galilor, care s-au situat pe locul 12. Reprezentativa Irlandei s-a poziționat pe locul 21, cea a Austriei – pe locul 31, cea a Serbiei – pe locul 45, iar cea a Georgiei – pe locul 121 al clasamentului FIFA.

În spațiul CSI cea mai productivă continuă să fie naționala Ucrainei, care se află pe locul 30, pe cînd Rusia s-a situat pe poziția a 56-a, Uzbekistanul – pe poziția a 61-a, Belarusul – pe locul 74, Armenia și Azerbaidjanul – pe locul 86 și, respectiv, 90. În ianuarie echipa națională a României ocupă poziția a 38-a.

Reamintim că în clasamentul precedent, publicat la sfîrșitul lunii decembrie 2016, „tricolorii” s-au poziționat pe locul 164, coborînd timp de o lună cu 2 poziții în ratingul mondial.

Precizăm că în cadrul preliminariilor pentru CM-2018 din septembrie 2016 echipa națională a Moldovei a cedat în fața Țării Galilor (0:4), Serbiei (0:3) și Irlandei (1:3), precum și a remizat cu Georgia (1:1). Fotbaliști noștri au la activ un punct acumulat, închizînd clasamentul din grupa D pe poziția a șasea.

Echipa Moldovei va susține următorul meci oficial sub egida FIFA în martie la Viena, unde se va întîlni cu naționala Austriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?