X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ziua Națională a Culturii, din nou sărbătorită la Chișinău

12 ian. 2017,, 13:00   Societate
2196 0

Ziua Națională a Culturii va fi sărbătorită prin intermediul mai multor activități culturale la Chișinău. Manifestațiile se vor desfășura la 15 ianuarie și sînt organizate de Primăria Municipiului Chișinău, informează NOI.md.


Astfel, manifestațiile dedicate Zilei Naționale a Culturii vor începe astăzi, prin intermediul activității „Sanie cu zurgălăi”, în al cărei context Direcția generală cultură invită toți doritorii la săniuș, în Piața Marii Adunări Naționale, la ora 17.00.

La 15 ianuarie fiecare persoană ce va dărui o carte pentru o bibliotecă va avea ocazia să se plimbe cu o sanie construită de lectorul de la Universitatea Tehnică Mihai Stamati și doi discipoli de-ai lui. Activitatea la fel se va desfășura în PMAN, unde va avea loc și un program muzical-literar.

Tot în această zi, Direcția cultură desfășoară Ziua ușilor deschise. Vizitatorii sînt așteptați la ora 12.00 în sălile de repetiții ale formațiilor municipale precum, Orchestra Fraților Advahov, „Trigon”, „Alex Calancea Band”, Ansamblul de Dansuri „Mărțișor”. Doritorii vor putea învăța un dans popular și vor asista la un masterclass de canto academic oferit de cîntăreața Mariana Bulicanu.

Compozitorul Eugen Doga, începînd cu ora 15.00, va desfășura Salonul muzical, care va avea loc pentru a treia oară la Chișinău, chiar la domiciliul său.

Ziua Națională a Culturii a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova în aprilie 2012. Scopul sărbătorii este promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților din domeniul culturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?