Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Serviciile secrete ale SUA nu au adunat date compromițătoare despre Trump

12 ian. 2017,, 11:50   Externe
1963 0

Directorul Comunității de Informații americane, James Clapper, i-a transmis președintelui ales Donald Trump "profunda sa consternare" după scurgerea în presă a unui document privind presupuse legături ale lui Trump cu Rusia și a dat asigurări că serviciile sale nu s-au aflat la originea acestui text și a difuzării sale, informează joi AFP.

Potrivit presei americane, un fost agent al serviciilor secrete britanice ar fi autorul acestui raport, asupra căruia șefii serviciilor de informații americane i-au informat la sfîrșitul săptămînii trecute pe președintele în exercițiu Barack Obama și pe președintele ales Donald Trump.

James Clapper a afirmat într-un comunicat că a discutat cu Donald Trump miercuri cu privire la aceste informații care vorbesc despre o legătură între președintele ales și Kremlin, precum și cu privire la existența unei înregistrări video cu prostituate, care a fost filmată clandestin de serviciile ruse în scop de șantaj.

"În această seară, am avut ocazia să vorbesc cu președintele ales Donald Trump, pentru a evoca recentele informații din presă asupra reuniunii noastre de vinerea" trecută, a spus Clapper. "Mi-am exprimat profunda consternare ca urmare a acestor scurgeri care au apărut în presă și am convenit amîndoi că sînt extrem de corozive și aduc atingere securității noastre naționale", a adăugat el.

Donald Trump și-a manifestat furia miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, cu privire la "informațiile false" difuzate de mass-media asupra unor eventuale legături secrete cu Moscova și a criticat serviciile americane, întrebînd dacă nu cumva ele s-au aflat la baza acestor scurgeri.

Clapper a dat asigurări că i-a spus președintelui ales că este puțin probabil ca serviciile secrete americane să se fi aflat la originea informațiilor din presă. "Am subliniat că acest document nu este un produs al serviciilor americane și nu cred că scurgerile provin din comunitatea serviciilor de informații", a spus el.

El a adăugat că serviciile secrete americane "nu au de făcut nicio declarație în ceea ce privește veridicitatea informațiilor conținute în acest document". "Nu ne-am bazat pe acest document pentru concluziile noastre", a spus James Clapper.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?