Filip: Avem un dialog constructiv cu sindicatele pentru soluții privind majorarea salariilor

Filip: Avem un dialog constructiv cu sindicatele pentru soluții privind majorarea salariilor

Premierul Pavel a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, în care accentul s-a pus în special pe problemele acumulate în domeniul educației și științei.


”Discuțiile au fost constructive și ne dorim în continuare un dialog sincer, deschis spre comunicare cu toate părțile interesate. Dorim identificarea unor soluții viabile și de durată la toate problemele”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a specificat, de asemenea, că din cele 6 revendicări înaintate de sindicate, la 5 practic au fost găsite soluții. Rămâne să fie identificată rezolvarea și pentru cerința de majorare a salariului pentru categoria I de personal auxiliar până la nivelul minimului de existență pe țară.

„Putem depăşi problemele existente doar prin dialog. Mâine vom avea o întrevedere în cadrul plenarei sindicatelor, vom vedea care sunt rezervele interioare şi care este efortul necesar din partea Guvernului pentru majorarea salariilor aflate sub minimul de existenţă”, a subliniat Prim-ministrul.

Pavel Filip a precizat că abordarea trebuie să fie una complexă și sa vizeze toate categoriile de personal auxiliar din sistemul bugetar. Astfel e nevoie de o reevaluare a sistemului de salarizare și de o reformă serioasă în domeniu, pentru a nu mai tolera salarii sub minimul de existență.


În acest scop, Prim-ministrul a dispus crearea unui grup de lucru care, de comun acord cu sindicatele și alte instituții, va găsi soluţii pentru fiecare problemă în parte, dar și va face propuneri de reformare a sistemului de salarizare pentru toți bugetarii. De asemenea, el a menţionat că a cerut viceprim-ministrului Gheorghe Brega, Ministerului Educației, Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei să continue dialogul deschis şi transparent cu sindicatele, chiar în zilele imediat următoare.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Sergiu 12 ian. 11:23

Cred ca asa trebuie sa fie rezolvate problemele, in mod pasnic, cu toata maturitatea. Fiecare din noi stie ca salariu profesorului merita sa fie majorat, de aia si sau gasit solutii.

Moldovan Roman 12 ian. 11:02

Porfesorii merita un salariu mai mare. Asta e clar! Sa vedem daca Guvernul Filip va gasi surse financiare ca sa faca posibil acest lucru? Banii nu cad din pod. Trebuie sa creasca profitul si numarul businesmanilor ca sa creasca procentul de impozite si taxe acumulate de stat.

Realist 12 ian. 10:34

In iulie anul trecut a gasit solutii cum sa mareasca salariile la medici cu 20%, cred ca si pentru profesori o sa gaseasca o solutie ca sa fie si ei multumiti!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load