X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Peste 100 medicamente au trecut autorizarea și vor fi comercializate

11 ian. 2017,, 14:30   Societate
2168 0

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a înaintat Ministerului Sănătății pentru autorizare primară 43 de medicamente, iar pentru autorizare repetată - 61 de preparate, un Ordin în acest sens fiind deja semnat, relatează NOI.md

20 de medicamente autorizate pentru prima dată se produc în țările Uniunii Europene, 17 preparate - în CSI, iar alte 2 sînt de producție autohtonă. Totodată, 4 medicamente vor fi importate din Bangladesh și India.

Majoritatea medicamentelor, ce au trecut autorizarea repetată, se produc în țările Uniunii Europene. Astfel, 40 preparate, care din nou vor apărea pe piața farmaceutică din Moldova, sînt de proveniență europeană. Producătorii din țările CSI au primit autorizare repetată pentru 7 medicamente. Companiile farmaceutice autohtone au primit o nouă autorizație pentru 13 preparate. Încă un medicament va fi importat din India.

Produsele farmaceutice noi au fost avizate anterior de către Comisia Medicamentului din cadrul AMDM pentru includerea în Nomenclatorul de Stat al Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?