X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ce vrea să facă Ministerul Tineretului și Sportului pentru a stopa dopajul

11 ian. 2017,, 09:23   Societate
1939 0

Ministerul Tineretului și Sportului și-a propus să înființeze o Comisie specializată în examinarea fenomenului dopajului în sportul moldovenesc. Decizia a venit după ce reprezentantul Republicii Moldova, Serghei Tarnovschi care a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio, de pe data de 16 august, 2016, a fost acuzat de dopaj, informează CURENTUL.


Solicitat de către reporterul nostru, Artiom Gusan, consilierul ministrului MTS a spus că ideea Comisiei respective va prinde contur un pic mai tîrziu.

„Atunci cînd vom avea decizia finală cu privire la cazul cu Serghei Tarnovschi, vom putea să ne pronunțăm și referitor la crearea acestei comisii, care se va ocupa de fenomenul dopajului în sportul moldovenesc”, a precizat el.

Consilierul consideră că inițierea acestei comisii e necesară.

„Cînd apare așa o problemă e firesc să se inițieze o comisie specială, unde mai multe organe competente în comun să analizeze situația. Dar la moment nu putem hotărî nimic, nici cine va face parte din aceasta. Așteptăm pînă cînd decizia finală, discutăm totul este la nivel de concept”, afirmă el.

Menționăm că, pe data de 16 august, Serghei Tarnovschi, reprezentantul R. Moldova, a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Sportivul nostru a terminat al treilea finala de Canoe Sprint, individual, pe distanţa de 1000 m. Ulterior, el a fost acuzat de dopaj, decizia finală în acest sens nu a mai apărut. Totuși, la moment nu este clar dacă țara noastră a pierdut medalia respectivă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?