Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Aeroglisorul procurat cu 50 de mii de dolari nu poate fi utilizat

10 ian. 2017,, 16:00   Societate
5581 1

Din cauza stratului subţire de gheaţă, aeroglisorul "Taifun 2000A", procurat din Vladivostok cu de mii, nu poate deocamdată transporta peste Nistru mărfuri şi nici pe locuitorii satelor Molovata Nouă şi Cocieri din raionul Dubăsari.

Directorul întreprinderii "Bacul Molovata", Vladimir Carpov, a spus că aeroglisorul a fost pornit pentru testare. Testul a arătat că vasul este prea greu pentru gheaţa care are o grosime de 10 cm.

"În următoarele zile vom mai efectua cîteva testări, iar dacă stratul de gheaţă va fi şi mai subţire, atunci vom lansa bacul", a spus el.

Carpov a confirmat că locuitorii celor două sate rămîn izolaţi, agenţii economici nu pot aduce produse alimentare la magazine, însă oamenii se descurcă, deoarece nu este pentru prima dată cînd se confruntă cu o astfel de situaţie.

Pentru procurarea aeroglisorului, Portul Giurgiuleşti a alocat 800 de mii de lei, iar 300 de mii de lei au fost alocaţi din bugetul de stat.

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Sergiu Bucătaru a declarat în octombrie, la ceremonia de lansare, că aeroglisorul poate traversa Nistrul în condiţii climaterice favorabile şi nefavorabile, adică atît pe apă, cît şi pe gheaţă. Vasul este de producţie sovietică, însă este dotat cu două motoare Honda.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?