X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministerul Muncii propune intensificarea combaterii violenţei în familie

10 ian. 2017,, 15:43   Societate
2140 0

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a elaborat Strategia naţională de prevenire şi combatere a violenţei în familie şi faţă de femei pe anii 2017-2022.

Ea are menirea să intensifice lupta cu aceste fenomene în societatea moldovenească.

În proiectul propus spre examinare se menţionează că, în Republica Moldova lipsesc deocamdată instrumentele pentru implicarea rapidă a organelor de protecţie în astfel de situaţii. Nu există nici mecanisme transparente pentru examinarea seriozităţii fiecărui caz înregistrat.

Documentul prevede crearea unor organe speciale pentru a interveni în caz de violenţă şi desfăşurarea campaniilor de informare a populaţiei despre atare probleme. Ministerul Muncii propune, de asemenea, crearea unui serviciu telefonic gratuit şi a unui site pentru a ajuta victimele violenţei.

În opinia conducerii Ministerului, violenţa duce implicit la consecinţe atît morale, cît şi social-economice, inclusiv la creşterea numărului de concedii medicale, reducerea productivităţii muncii, majorarea mortalităţii, cheltuielilor pentru reabilitarea victimelor violenţei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?