X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Din cauza frigului, în Chișinău au înghețat mai multe rețele de apă și apometre

10 ian. 2017,, 09:29   Societate
2882 0

În ultimele trei zile în Chişinău au fost înregistrate circa 60 de cazuri de îngheţare a reţelelor de apă şi apometrelor.


Specialiştii de la întreprinderea municipală "Apă-Canal Chişinău" au fost solicitaţi în 44 de cazuri de apometre îngheţate şi 13 cazuri de îngheţ a branşamentelor. Întreprinderea aminteşte că pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, consumatorii trebuie să asigure protecţia şi integritatea fizică a căminului de apometru, a contorului şi subsolurile blocurilor contra îngheţului, iar ges tionarii să termoizoleze regulamentar gurile de acces la revizii, reţelele interioare de canalizare şi branşamentele.

Totodată, specialiştii întreprinderii atenţionează şi asupra respectării normelor în construcţie de exploatare a conductelor, termoizolarea corectă a contoarelor de apă rece.

Pentru evitarea unor avarii, precum şi a unor cheltuieli inutile, e necesar ca să fie izolate cu materiale speciale branşamentele şi apometrele, lăsând liber doar cadranul de citire a datelor de consum de apă. De asemenea, capacul de acces care închide căminul trebuie să fie foarte bine ermetizat.

Gestionarii fondului locativ sunt obligaţi să păstreze aceste bunuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?