Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pomul de Crăciun în curînd va fi evacuat din centrul Chişinăului

9 ian. 2017,, 17:30   Capitala
4459 0

Principalul pom de Crăciun al Moldovei se va afla în Piața Marii Adunări Naționale din capitală pînă la Anul Nou pe stil vechi.

Această informaţie a fost confirmată pentru sputnik.md de către şeful Direcţiei relaţii cu publicul a Primăriei Chişinău, Vadim Brînzaniuc, citat de NOI.md.

Serviciile municipale au decis să lase bradul pînă la Anul Nou pe stil vechi, care, în mod tradițional, coincide cu Ziua Sfîntului Vasile. În ziua următoare, pe Piaţa Marii Adunări Naţionale va sosi o echipă de specialişti care vor scoate de pe brad ghirlandele, jucăriile, îl vor demonta şi îl vor evacua.

Anul trecut nu a existat necesitatea de a demonta şi evacua bradul din centrul capitalei, deoarece atunci a fost împodobit unul dintre brazii care cresc lîngă Arcul de Triumf. În toamna anului 2015 şi în iarna ulterioară, în PMAN a fost montat un orăşel de corturi şi în legătură cu aceasta instalarea bradului a fost imposibilă.

Pomul de Crăciun a fost instalat în centrul Chişinăului pe 25 noiembrie 2016, iar inaugurarea lui festivă a avut loc peste o săptămînă – pe 1 decembrie. El a fost procurat din satul Văsieni, raionul Ialoveni, cu 15 mii de lei. Înălţimea lui este de 17 metri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?