X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum îi putem ajuta pe timp de ger pe oamenii străzii

9 ian. 2017,, 16:22   Societate
3148 0

Pe parcursul ultimelor 3 zile, ca urmare a ninsorilor și temperaturilor scăzute ale aerului, la Centrul de Găzduire și Orientare pentru Persoanele fără Domiciliu Stabil, din str. Haltei, 2, au fost adăpostiți 110 boschetari.

Despre aceasta anunță Primăria Municipiului Chişinău, citată de NOI.md.

Potrivit sursei, de asemenea, în perioada de referință, în sectorul Buiucani au fost înregistrate 3 cazuri ale persoanelor cu degerături și alte 6 cazuri de hipotermie. Tuturor persoanelor le-a fost acordată asistență medicală calificată.

Municipalitatea îndeamnă cetăţenii să sesizeze autoritățile în vederea ajutorării persoanelor fără domiciliu stabil, care îngheață în stradă. Chişinăuienii sînt chemați să apeleze Serviciul „902", poliția, iar dacă persoanele fără adăpost necesită şi asistenţă medicală, cetăţenii urmează să telefoneze la Serviciul de Urgenţă - „903".

Boschetarii depistaţi în stradă vor fi transportaţi la Centrul de Găzduire și Orientare pentru Persoanele fără Domiciliu Stabil, din str. Haltei, 2. Pe vreme geroasă, persoanele vulnerabile sînt adăpostite şi pe timp de zi, oferindu-li-se asistenţă medicală, hrană, haine curate, articole de igienă, iar noaptea ei beneficiază de un pat pentru dormit.

Actualmente, la Centru sînt adăpostite 70-80 de persoane zilnic, iar pe vreme geroasă numărul beneficiarilor poate fi extins pînă la 100.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?