Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pavel Cebanu a fost propus în postul de președinte al FMF

7 ian. 2017,, 14:38   Sport
12701 5

Actualul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Pavel Cebanu, a fost propus pentru a-și exercitat funcția și în următorul mandat de 121 din 127 de membri afiliați ai instituției.

Faptul semnifică că va avea în timpul alegerilor din 20 ianuarie majoritatea absolută. Pentru a fi reales este necesar jumătate plus unu din voturile celor 169 de delegați ai Congresului. Candidatul nu a făcut deocamdată nici o declarație pentru mass-media.

Pentru a fi înaintat în postul de președinte al FMF sînt necesare voturile a minimum 20 de membri afiliați.

Pavel Ciobanu deţine funcţia de preşedinte FMF din 1997.

Ca jucător a fost în premieră legitimat la echipa din orașul natal, Locomotiva Reni. A urmat perioada Nistru Chișinău (1972-1986) unde a jucat mijlocaș de bandă. A evoluat pentru clubul chișinăuian în 341 de meciuri, marcînd 45 de goluri. Cu primul indice a intrat în Top-10 al jucătorilor care au disputat peste 300 de partide pentru echipa Nistru, fiind al patrulea la acest capitol.

După încheierea carierei de jucător a antrenat echipele Nistru, care a devenit apoi Zimbru, Amocom Chișinău, Speranța Nisporeni, Olimpia Satu-Mare (România).

Este membru al Comitetului UEFA, posesor al titlului onorific ”Om Emerit”. A fost decorat cu ordinele ”Gloria Muncii”, ”Ordinul de Onoare”, ”Ordinul Republicii”, Ordinul Bisericii Ortodoxe din Moldova „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfînt” de gradul II.

Alegerile vor avea loc pe 20 ianuarie la complexul de sporturi ”Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?