X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Retragerea cetățeniei lui Băsescu va fi examinată de Curtea Constituțională

6 ian. 2017,, 11:57   Politică
12092 32

Decretul președintelui Igor Dodon prin care i-a fost retrasă cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu a fost contestat la Curtea Constituțională, notează NOI.md.

O sesizare în acest sens a fost depusă de deputatul PLDM Grigore Cobzac, care a cerut magistraților Înaltei Curți să recunoască ca fiind neconstituțional acel decret. Potrivit parlamentarului, CCM a statuat în 2002 că retragerea cetățeniei din considerente politice este una arbitrară.

Acesta a mai remarcat în demersul său că decretul semnat de Igor Dodon încalcă și alte prevederi constituționale. Potrivit lui, Traian Băsescu ar fi fost învinuit public de comiterea unor fapte, în lipsa unei hotărîri judecătorești, fiind încălcată astfel prezumția nevinovăției.

„Depunerea prezentei sesizări a fost determinată de ferma mea convingere că Traian Băsescu este un bun și sincer prieten al Republicii Moldova, mai nou, și cetățean al ei. Mai mult decît atît, în calitatea mea de locuitor al raionului Hîncești, apreciez faptul implicării personale a domnului Băsescu în lichidarea consecințelor inundațiilor din anul 2010, în zona rîului Prut, a localităților Nemțeni, Obileni, Cotul-Morii și Sărăteni. Este datoria noastră acum să-i acordăm sprijin moral președintelui și cetățeanului Băsescu”, a comentat parlamentarul.

La începutul acestei săptămîni, Igor Dodon a semnat un decret prin care i-a retras cetățenii țării noastre lui Traian Băsescu, argumentînd că la acordarea acesteia nu au fost respectate rigorile legii. Fostul demnitar român a anunțat că va ataca acest decret la Curtea Supremă de Justiție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?