Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Efrim, către deputați: Avocatura e altceva decît să vă scrie consultanții legile

6 ian. 2017,, 10:20   Politică
7318 11

Fostul ministru al Justiției Oleg Efrim critică inițiativa legislativă a unui grup de deputați, conform căreia parlamentarii vor putea accede în funcția de avocat fără a susține examenul de calificare, în cazul în are au un stagiu de muncă de 10 ani în domeniul juridic, informează NOI.md.


Fostul ministru a remarcat că această inițiativă este cel puțin discriminatorie în raport cu alte categorii de persoane, care acced în funcția de avocat în baza unor reguli clare. Mai mult decît atît, Oleg Efrim este de părere că experiența acumulată în calitate de legislatori nu este suficientă pentru a face față rigorilor meseriei de avocat.

„Știu exact cine dintre aleșii poporului de multă vreme rîvnește să obțină o «altfel» licența de avocat. Dragilor, fără a diminua ceea ce faceți zi de zi în Parlament, mai ales că am avut ocazia să mă conving de-a lungul cîtorva ani, avocatura e altceva decît să vă scrie consultanții legile, iar voi să apăreți deștepți la tribună și TV. Nu vă dau ieșirile astea aptitudini de a apăra oameni și afaceri. Și să obțineți licența pentru statut, altfel decît sînt regulile, e cel puțin discriminatoriu!”, a explicat Oleg Efrim.

Menționăm că autorii acestei inițiative au argumentat că persoanele licențiate în drept care au creat norme de drept și au calitatea de legiuitor au o experiență bogată în domeniul jurisprudenței, ceea ce le permite să activeze ca avocați. Potrivit lor, accederea în funcția de avocat fără examene vizează un număr mic de persoane, care nu vor fi nevoite să înceapă de la zero prin efectuarea stagiului profesional. Proiectul de lege a fost elaborat de deputații Petru Cosoi, Constantin Țuțu, Anatolie Zagorodnîi, Cornel Dudnic, Vasile Bolea, Ștefan Creangă și Nae Simion Pleșca și urmează a fi supus dezbaterilor în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?