Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Oficial american îi cere lui TRUMP „să se MATURIZEZE”

6 ian. 2017,, 09:32   Externe
4624 2

Vicepreședintele american Joe Biden i-a spus președintelui ales Donald Trump să „se maturizeze” și a criticat atacurile acestuia la adresa comunității de informații din SUA.

Vineri, Trump va fi informat în legătură cu acuzațiile că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale americane, acuzații pe care el nu le crede, conform mesajelor sale trimise pe Twitter.

Biden a mai spus că este „asbolut stupid” ca președintele ales să nu aibă încredere în agențiile de informații. „Ca un președinte să nu aibă încredere, să nu fie pregătit să asculte numărul vast de agenții de informații, de la cele de apărare la CIA este absolut lipsit de rațiune”, a spus Biden într-un interviu televizat, citat de BBC.

„Ideea că tu poți știi mai multe decît serviciile secrete este ca și cum ai spune că știi mai multă fizică decît profesorul, chiar dacă nu ai citit cartea, doar știi mai multe”....

Întrebat ce crede despre atacurile constante ale lui Trump de pe Twitter, Biden a răspuns: „Maturizează-te. Donald Trump, fi adult, ești președinte. Este timpul să faci ceva, arată-ne ce poți face”. Apoi l-a numit pe Trump „om bun”.

Vicepreședintele a spus că a citit un raport al serviciile secrete americane care sublinia în ce măsură s-a implicat Rusia în alegerile prezidențiale din SUA. O versiune neclasificată a informațiilor ce îi vor fi transmise azi lui Trump va fi dată publicității săptămîna viitoare.

Ieri, directorul Comunității Naționale de Informații, generalul James Clapper, a afirmat într-o audiere în comisia pentru servicii secrete a Senatului că președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat atacurile cibernetice, și a adpugat că motivul va fi dezvăluit săptămîna viitoare.

Președintele Obama a decis, săptămîna trecută, expluzarea a 35 de diplomați ruși din SUA, din cauza acuzațiilor că hackerii ruși au fost implicați în sabotarea candidatei democrate Hillary Clinton. Rusia nu a răspuns cu o măsură similară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?